GUINNESS

Історія ірландського пивоваріння нерозривно пов'язана з ім'ям Артура Гіннесса. Отримавши в 1756 році від одного свого батька в спадщину 100 фунтів стерлінгів, він витратив їх на відкриття пивоварні в графстві Кілдер.

Незабаром Артур переїхав в Дублін, орендувавши занедбану пивоварню на Сент-Джеймс-Гейт. Багато років він варив традиційний ель, але в 1799 році вирішив кинути виклик пануванню англійських пивоварів на ірландському ринку - і перейшов на виробництво портеру.

Пивоварня виробляла 3 марки пива під загальною назвою Extra Porter Stout. Поступово слово "портер" в назвах марок перестало вживатися, і пиво стали називати просто "стаут". Колір стаута - з тенденцією до чорного, смак сухий, з яскраво вираженим гірким смаком темного солоду. Піна кремооборазная, стійка.

Вміст спирту в кеговому Guinness - 4,2%

Подається при температурі 6-8 ° С.

Добре поєднується з морепродуктами і сирами.
Можливо вас зацікавить