CHIMAY

Знаменитий траппістскій ель. Траппісти - відгалуження цистерцианского монашенского ордена бенедектінцев, що виникло в 1664 році. Сьогодні траппістское пиво варять у шести збережених монастирях траппістов, п'ять з яких знаходяться в Бельгії, один в Голландії.

Пиво Chimay вариться в абатстві Abbaye de Notre-Dame-de Scourmont з 1862 року. Ченці-пивовари використовують абсолютно особливі дріжджі, які викликають ферментацію при високій температурі. Дозріває ель в пляшках. Тут роблять три сорти пива Chimay різної міцності, що випускаються під різнокольоровими кришечками:

Chimay Red - 6-6,2%

Chimay White - 7,5%

Chimay Blue - 8,75%.

Пиво темного кольору, смак м'який фруктовий, аромат тонкий запашний.

Подається при температурі 12-16 ° С. Дуже добре поєднується з червоним м'ясом (яловичиною, бараниною, свининою), смаженим на грилі, а також з різними сирами.

Chimay Dorée - 4,8%

Dorée в перекладі з франц. означає "золотий" - саме таким кольором володіє це пиво. Аромат його наповнений нотками мускатного винограду і родзинок. Ніжний смак Chimay Dorée поєднує в собі спеції і свіжий хміль.

Вживати цей напій краще при температурі 6-8 ° С.
Можливо вас зацікавить