BELLE-VUE

Kriek

Пивоварня Belle-Vue (Белль-В'ю) була заснована Філемоном Ванденсток в 1913 році в Брюсселі. Belle-Vue - це світовий лідер з виробництва спеціального пива Lambic (Ламбік) і найвідоміша марка бельгійського фруктового пива.

Перший письмовий рецепт пива Lambic датується 1516 роком, за збігом обставин, тим же самим роком датується баварський Закон про чистоту продукції (Rheinheitsgebot). Однак ще 5000 років тому в древній Месопотамії варилося то пиво, яке можна назвати предком Lambic.
Пиво це дуже складне у виробництві і процес його приготування дуже тривалий.
Lambic kriek - це пиво спонтанного (самовільного) бродіння, що готується з використанням ячмінного солоду (60-70%), непророщенние зерен пшениці (30-40%) і хмелю, витриманого не менше трьох років для зменшення гіркоти і додання аромату.
Це пиво може дозріти тільки в долині річки Сенни поблизу Брюсселя, тому що при варінні пива не використовуються культурні дріжджі, а процес бродіння відбувається за рахунок природних дріжджів і мікроорганізмів з повітря. Варять його в холодну пору року, з 15 жовтня по 15 травня, тому що влітку мікрофлора поводиться непередбачувано.
Після варіння сусло перекачують в старі дубові або каштанові бочки, які раніше використовувалися для витримки вин (бургундського, портвейну або хересу). На стінках цих бочок і в повітрі є дріжджові грибки і молочнокислі бактерії, необхідні для бродіння. Головне бродіння триває тиждень, потім в пиво додають підв'ялену вишню і подальше бродыння та витримка триває від півроку до трьох-чотирьох років.

Це та багато іншого роблять пиво Lambic унікальним і винятковим, а фруктові суміші на його основі як ніби спеціально створені для того, щоб підкреслити індивідуальність цінителя і знавця.

Подається при температурі 5-6oС, хороший аперитив. Можна пити та насолоджуватися як самостійним напоєм, так і з сирною тарілкою. Дуже добре поєднується з десертами.

Вміст алкоголю - 5,1%
Щільність - 12,9%
Можливо вас зацікавить